Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2007 22:16 - Песен за мигача или това, как простотията ни залива отвсякъде
Автор: chovekataz Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1854 Коментари: 4 Гласове:
0



Живеейки, ние представляваме продукти на времето си, но всъщност това изглежда много обидно днес. Защо ли, ще се запитате. Нормална реакция! Но човеко, да ти, който четиш това, огледай се около теб.
Простотията, комерсализма и  рекламата ни заобикалят от всички страни. Купих си едно от най-реномираните, най-рекламираните и според издателите си едно от най-четените в света списания. Прочетох 60-те. му стравици за 10 мин., всъщност не ми беше въобще трудно, защото страниците му предсавляваха глупави, но "уникални" снимки, тъпи реклами каращи читателя непременно да купи нещо напълно непотребно за много по-висока цена от реалната му стойност и кратки, но за сметка на това страшно тъпи статийки за живота на богатите и още нещо!
Ядосах се и си пуснах телевизора. Тъй като плащам по 20 лева всеки месец имам нобор от близо 80 програми с пълни глупащини. От първия канал, на който бях цъкнал искреше "бодрия" дух на сериал с няколко хиляди епизода, снених канала и какво да видя?! Оплешивял, дърт чичко ме кара да поричам мигновенно комплект ножове, обаждайки се веднага ще получа и уникален комплект за транжиране, който естествено никога няма да ми влезе в работа. Почти отчаян минах на следващия канал където ме посрещна едрогърда (тоест с данни за фолкпевица) какичка, която с почти разплакан глас се молеше на известния, мустакат актьор:"-Павеле, павеле, мигача", а той с присъщ на дедо Стефчо (лека му пръст) коцкарски глас репликира, отбелязвайки с една простичка, но за сметка на това, многозначително-еднозначна(ебати словосъчетанието) идея, че еротиката (в този случай граничеща направо с порнографията-добре показаното деколте на каката) продава най-добре всеки продукт-от мастиката до епилатора.
И наистина"човек е продукт на своето време", но нека ние, продуктите, да се противопоставим, дори само чрез блоговете си, на "нашeвремската" ПРОСОТИЯ!!!



Тагове:   как,   мигача,   отвсякъде,


Гласувай:
0



Следващ постинг

1. darkanion - ;)
03.07.2007 22:59
простотията.. наистина е нещо нечувано.. при по-напредналите страни... тука преобладава..
цитирай
2. agresorr - ...айде и аз да попростея, а? :)
04.07.2007 00:49
Та да се изкажа. За рекламата. Вярно че няма лошо да знаеш какво се предлага на пазара, но се чудя колко ли неща има дори във нас, които са ми напълно излишни за моето щастие. И не само че ги купувам, но и някой печели пари от тези непотребни продукти.
За това: никаква телевизия, никакви списания. Никакви рекламни паузи. Ползвам интернет обаче :D. И най-важното - без омекотител за дрехи, без кисело мляко данон, без последния фон дьо тен и най-новия GSM. За съжаление всички сме потребители и няма как да избягаме. А и повечето хора нямат желание. Всеки има право на избор. Защо да избирам по-трудния път? Защо да се замислям за нещата когато мога просто да забравя за всичко? Винаги ще се намери някой, който да ти каже как да мислиш. Какво е правилно и какво не. Какво полезно и какво не. Аз лично усещам че затъпявам .... експоненциално.

Много щастие и лека вечер на всички. И най-вече на леко ядосания автор на "постинг"-а.
цитирай
3. darkanion - ...
06.07.2007 13:31
Аз си мисля, че автора на този постинг искаше просто да ни каже, че сме заляти от ненужни неща.
И накрая ясно е казал - дайте да се противопоставим на простотията занимавайки се с нещо по-съществено от това да си хабим времето с гледане на тъпи предавания, които за нищо не струват, да четем списания, които ни затрупват с информация, също толкова несъществена за нас.

Към kartinka - в днешно време, поне за тия които са на моята възраст - ще е напредък ако прочетат нещо. Все ще им е от полза. И също - и в днешно време има качествени книги.
цитирай
4. анонимен - Б
09.06.2008 22:01
Из "супер хитовата" реклама:
Павката: Имам едно желание за вечерта
да те е*а в гъза!!!

Поздравления зя свежия постинг!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chovekataz
Категория: Лични дневници
Прочетен: 77437
Постинги: 21
Коментари: 12
Гласове: 79
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930